Προϊόν στην κατηγορία: ΠΑΓΟΒΟΛΗ

ΠΑΓΟΒΟΛΗ

 

Η FBS Dry Ice Blasting Solutions πρωτοπόρος στο χώρο της, από το 2011 παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες καθαρισμού με την καινοτόμο μέθοδο της παγοβολής σε ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό στον τομέα της βιομηχανίας δίνοντας λύσεις σε κάθε είδους ανάγκες καθαρισμού.

Η FBS Dry Ice Blasting Solutions έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει, μέσω του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού της, κατόχων πιστοποιητικού εξειδίκευσης (Certificate) όσον αφορά την εφαρμογή της παγοβολής, καθαρισμούς με ξηρό πάγο σε όλων των ειδών τις βιομηχανίες και ειδικότερα κατά την περιοδική συντήρηση των μονάδων προσφέροντας την καλύτερη λύση για αποτελεσματικό, γρήγορο, οικονομικό και οικολογικό καθαρισμό διαθέτοντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Ο εξοπλισμός της FBS Dry Ice Blasting Solutions προέρχεται και υποστηρίζεται από τον γερμανικό οίκο κατασκευής συστημάτων παγοβολής DIS  Dry Ice Systems GmbH & Co.KG πρωτοπόρο στην τεχνολογία και έρευνα της παγοβολής, προσφέροντας λύσεις για εξειδικευμένους καθαρισμούς σε όλων των ειδών τις βιομηχανίες με ποιοτικά και αξιόπιστα συστήματα παγοβολής.

ΞΗΡΟΣ ΠΑΓΟΣ

Ο ξηρός πάγος είναι η εμπορική ονομασία για το στερεό (παγωμένο) διοξείδιο του άνθρακα σε θερμοκρασία -78.5ο C. Είναι άχρωμος, άοσμος, άγευστος και στην αέρια μορφή του τον συναντάμε ελεύθερο στην ατμόσφαιρα. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του ξηρού πάγου είναι η εξάχνωση δηλαδή η μετάβαση απο την στερεά στην αέρια κατάσταση χωρίς την ενδιάμεση φάση της υγροποίησης.  Λόγω αυτής της ιδιότητας του και της εξαιρετικά χαμηλής του θερμοκρασίας ονομάζεται ξηρός, δηλαδή στεγνός χωρίς υγρασία. Είναι απαλλαγμένος από μικρόβια και δυσοσμίες, με βακτηριοστατικές και μυκητοστατικές ιδιότητες και αποτελεί φυσικό ψυκτικό μέσο με αμέτρητα πεδία εφαρμογών. Για την παραγωγή του χρησιμοποιείται καθαρό διοξείδιο του άνθρακα απαλλαγμένο από λάδια και δυσοσμίες.

Μέσω μιας μηχανικής διαδικασίας το διοξείδιο του άνθρακα CO2 υγροποιείται σε CO2L και αποθηκεύεται σε μια δεξαμενή υπό πίεση, ακολούθως περνάει μέσα από μηχάνημα παραγωγής ξηρού πάγου (pelletizer) το CO2L συμπιέζεται και στερεοποιείται με απότομη εκτόνωση προκαλώντας πτώση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα μέρος από το διοξείδιο του άνθρακα να παγώνει παίρνοντας τη μορφή καθαρού λευκού χιονιού σε μορφή pellet 3mm ή  διαφορετικών διαμετρημάτων. Η μεταφορά και αποθήκευση του γίνεται σε ειδικά μονωμένα ψυγεία. Ο ρυθμός εξάχνωσης του εξαρτάται από τις συνθήκες θερμοκρασίας περιβάλλοντος, την ποσότητα ξηρού πάγου και το ψυγείο συντήρησης. Όσο πιο «φρέσκος» είναι ο ξηρός πάγος τόσο καλύτερη εφαρμογή έχει η παγοβολή. Χρησιμοποιείται ως αποξεστικό μέσο για την παγοβολή, στην βιομηχανία τροφίμων για αποθήκευση και μεταφορά κατεψυγμένων προϊόντων, στην φαρμακοβιομηχανία για μεταφορά φαρμάκων, στα νοσοκομεία για μεταφορά ανθρώπινων οργάνων, αιμάτων και ιστών, σε αεροπλάνα και τρένα για ψύξη γευμάτων και ποτών, σε αλευροβιομηχανίες για ψύξη κατά τις διαδικασίες άλεσης, σε βιομηχανίες κρέατος για ψύξη του κρέατος κατά την κατεργασία του και σε οινοποιία για την μη γρήγορη ωρίμανση των σταφυλιών κατά την διαδικασία της περισυλλογής.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΑΓΟΒΟΛΗ

Ένα σύνηθες πρόβλημα των παραγωγικών διαδικασιών είναι οι εναποθέσεις και κρούστες πάνω στις επιφάνειες των εγκαταστάσεων οι οποίες και οδηγούν στην αλλοίωση τους. Έτσι κρίνεται σκόπιμο σε τακτά χρονικά διαστήματα να καθαρίζονται, χωρίς όμως αυτό να έχει επιπτώσεις τόσο στην επιφάνεια, όσο και στην παραγωγική διαδικασία λόγω των συχνών διακοπών για συντήρηση.

Είναι η μοναδική μέθοδος καθαρισμού χωρίς δευτερογενή κατάλοιπα και επιπροσθέτως χωρίς θεμελιώδεις ζημιές στην επιφάνεια. Η παγοβολή είναι μια στεγνή, μη αγώγιμη, μη τοξική, και μη λειαντική μέθοδος καθαρισμού.

Ο καθαρισμός με ξηρό πάγο μειώνει δραματικά το κόστος καθαρισμού σε σύγκριση με τα συμβατικά μέσα και χρησιμοποιείται ευρύτατα στις αναπτυσσόμενες βιομηχανίες παγκοσμίως καθαρίζοντας όλους τους τύπους ρύπου όπως: σκόνες, λάδια, γράσα, επιφανειακή οξείδωση, κονιάματα, μούχλα, βρύα, κάπνα, χημικές ουσίες, κόλλες, ρητίνες, σιλικόνες, χρώματα, γραφίτες, βερνίκια, τοξικές ουσίες, θειούχες ουσίες κ.α. από οποιαδήποτε  επιφάνεια όπως: όλα τα μέταλλα, πλαστικό, γυαλί, καουτσούκ, υαλοβάμβακας, τούβλο, πέτρα, μάρμαρο, ξύλο, κεραμικά, σύνθετα υλικά, ηλεκτρονικά εξαρτήματα κ.α.

Η επαναστατική μέθοδος καθαρισμού με ξηρό  πάγο είναι αναγνωρισμένη απο την τεχνολογία ως εφαρμόσιμη σε όλες τις βιομηχανίες και όχι μόνο, όπως:

 • Βιομηχανία τροφίμων
 • Αεροπορική βιομηχανία
 • Πετροχημική βιομηχανία
 • Λατομεία, Μεταλλεία, Ορυχεία
 • Αρχαιολογία, Συντηρήσεις κτιρίων, αποκατάσταση φυσικών καταστροφών
 • Ναυπηγεία
 • Αεροδρόμια
 • Αυτοκινητοβιομηχανία
 • Σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
 • Διάφοροι υποσταθμοί (Ηλεκτρικοί πίνακες, μετασχηματιστές)
 • Ανεμογεννήτριες
 • Βιομηχανία πετρελαιοειδών
 • Καπνοβιομηχανία
 • Βιομηχανία γαλακτοκομικών
 • Φαρμακοβιομηχανία
 • Βιομηχανία πλαστικών
 • Τυπογραφεία-Συσκευαστήρια
 • Βιομηχανία επεξεργασίας χαρτιού
 • Βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου
 • Σιδηροδρομικοί σταθμοί
 • Βιομηχανία ανακύκλωσης
 • Βιομηχανία επεξεργασίας σιδήρου, αλουμινίου κ.α.
 • Χυτήρια
 • Οινοποιία
 • Αλευροβιομηχανία

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΓΟΒΟΛΗΣ

Η λειτουργία της παγοβολής είναι παρόμοια με τις κοινές μεθόδους βολών με ριπή αέρα και αποξεστικού μέσου . Βασικό για την σωστή λειτουργία της παγοβολής είναι η παροχή αέρα με αεροσυμπιεστή σταθερής πίεσης αέρα, από 5.5 bar (80 psi) και 5m3/min τουλάχιστον για μια απλή εφαρμογή. Ο αεροσυμπιεστής τροφοδοτεί με αέρα μέσω ενός ελαστικού σωλήνα το μηχάνημα της παγοβολής όπου ο ξηρός πάγος μέσω του ρεύματος αέρα εκτοξεύεται στην επιφάνεια προς καθαρισμό δημιουργώντας ψυχρό σόκ ανάμεσα στον ρύπο και την επιφάνεια. Η πρόσκρουση του ξηρού πάγου προκαλεί στιγμιαίο πάγωμα σπάζοντας τους δεσμούς ανάμεσα στον ρύπο και στην επιφάνεια λόγω της εξαιρετικά χαμηλής του θερμοκρασίας (-78.5ο C ). Η απότομη  εναλλαγή θερμοκρασίας με ψυχρό σοκ έχει αποτέλεσμα την αποκόλληση οποιουδήποτε ρύπου με τη βοήθεια της ριπής αέρα αφήνοντας την επιφάνεια καθαρή, στεγνή και ανέπαφη. Ο ξηρός πάγος «χτυπώντας» στην επιφάνεια εξαχνώνεται στο περιβάλλον και δεν υγροποιείται με αποτέλεσμα να μην αφήνει δευτερογενή κατάλοιπα. Η απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας στην επιφάνεια δεν έχει καμία επίπτωση σε οποιοδήποτε υπόστρωμα αφού είναι στιγμιαία. Μάλιστα όταν η επιφάνεια είναι ζεστή η παγοβολή έχει καλύτερη εφαρμογή.

Η ακαριαία αυτή εξάχνωση του ξηρού πάγου με τη διαδικασία της πρόσκρουσης στην επιφάνεια προκαλεί μια μικρή έκρηξη λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και το αέριο διογκώνει τον όγκο του αντικειμένου περίπου 800 φορές μέσα σε χιλιοστά του δευτερόλεπτου διασπώντας τον στερεό ρύπο σε κομμάτια. Όταν ο ρύπος είναι υγρός όπως λάδια ο χειριστής κατευθύνει τον υγρό ρύπο προς το σημείο που θέλει για την περισυλλογή του.

Αντίθετα από άλλα υλικά απόξεσης ψηγματοβολών, ο ξηρός πάγος είναι ένα μέσο απόξεσης χαμηλής σκληρότητας 1,5 με 2 Mohs σε μορφή pellet (3mm), και 0,5 Mohs σε μορφή πούδρας για χρήση σε πιο ευαίσθητες επιφάνειες όπως ηλεκτρικοί πίνακες, μονωτήρες και γεννήτριες. Η θερμοκρασία του είναι στους -78.5ο C χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η χρήση της παγοβολής αλλοιώνει ή αλλάζει την διάσταση στις οποιασδήποτε επιφάνειας λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, το «πάγωμα» της επιφάνειας είναι στιγμιαίο και εξαρτάται από την ποσότητα του ξηρού πάγου που χρησιμοποιούμε ανά ώρα, την απόσταση που έχουμε από την επιφάνεια προς καθαρισμό, το nozzle που χρησιμοποιούμε, η θερμοκρασία της επιφάνειας προς καθαρισμό και τέλος οι γνώσεις του χειριστή σε παρόμοιες εφαρμογές.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΟΒΟΛΗΣ

Η παγοβολή παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες τυπικές μεθόδους καθαρισμού όπως αμμοβολή, υδροβολή, σοδοβολή, καθαρισμός με χημικά προϊόντα ή εργαλεία χειρός:

 • Έχει εφαρμογή σε οποιαδήποτε υλικό επιφάνειας αφαιρώντας σχεδόν όλους τους τύπους ρύπου γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς να δημιουργεί δευτερογενή κατάλοιπα γιατί ο ξηρός πάγος εξαχνώνεται με την πρόσκρουση στην επιφάνεια.
 • Ο ξηρός πάγος είναι χαμηλής σκληρότητας (1,5-2Mohs)  και δεν φθείρει καθόλου την επιφάνεια. Υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης ξηρού πάγου σε μορφή πούδρας χαμηλότερης σκληρότητας (0,5Mohs) για εφαρμογή σε επιφάνειες όπως ηλεκτρικοί πίνακες, μονωτήρες και γεννήτριες με τη χρήση ενός θρυμματιστή (Scrambler) ξηρού πάγου που προσαρμόζεται στο μηχάνημα.
 • Την μέθοδο της παγοβολής εγκρίνουν EPA,FDA και USDA ως φιλική προς το περιβάλλον, μη επικίνδυνη, μη τοξική, μη μολυντική και μη εύφλεκτη. Το διοξείδιο του άνθρακα CO2  που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή του ξηρού πάγου διοχετεύεται μέσω της παγοβολής  και πάλι στην ατμόσφαιρα χωρίς κάποια ενδιάμεση χημική επεξεργασία παρά μόνο μηχανική, έτσι λοιπόν είναι απόλυτα οικολογική και ασφαλής μέθοδος καθαρισμού.
 • Μπορεί να εφαρμοστεί και χωρίς την διακοπή της λειτουργίας της γραμμής παραγωγής (downtime)  βοηθώντας έτσι σημαντικά την παραγωγικότητα.
 • Υπάρχει δυνατότητα επιλογής πολλών ακροφυσίων αέρα και nozzles για ξεχωριστή χρήση το καθένα ανάλογα με την εφαρμογή.
 • Δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του χειριστή ή των παρευρισκομένων αφού δεν αποτελεί τοξική μέθοδο.
 • Κατά την εφαρμογή της μπορούνε να εργάζονται παράλληλα συνεργεία σε απόσταση πέντε μέτρων από τον χειριστή αρκεί να φοράνε ωτοασπίδες και προστατευτικά γυαλιά χωρίς να χρειάζεται να αποκλείσουμε το χώρο εφαρμογής.
 • Για καθαρισμούς σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις  (ηλεκτρικούς πίνακες, γεννήτριες, μετασχηματιστές, υποσταθμούς) η παγοβολή είναι η ιδανική μέθοδος καθαρισμού γιατί δεν προσθέτει καθόλου υγρασία αφήνοντας τις επιφάνειες καθαρές, στεγνές και έτοιμες προς λειτουργία. Για λόγους ασφαλείας σε ουδεμία περίπτωση δεν χρησιμοποιείται η μέθοδος σε υπό τάση υποσταθμούς ρεύματος, πρέπει να προηγηθεί διακοπή κατά τον καθαρισμό.
 • Ένα από τα μεγάλα οφέλη του καθαρισμού με παγοβολή είναι η δυνατότητα άμεσης επανάχρησης του εξοπλισμού μετά από τον καθαρισμό, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο αναμονής μέσω των εργασιών  (downtime) αφού δεν χρειάζεται επιπλέον καθαρισμός του βλητικού υλικού όπως συμβαίνει με τις πιο διαδεδομένες τυπικές μεθόδους καθαρισμού.
 • Έχει βακτηριοστατικό χαρακτήρα λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας (-78.5ο C) και αποτελεί ιδανική μέθοδο καθαρισμού σε βιομηχανίες τροφίμων.Η παγοβολή αφήνει τις επιφάνειες στεγνές και έτσι το περιβάλλον δεν είναι πρόσφορο για ανάπτυξη μικροβιακού φορτίου αφού δεν αυξάνεται η ενεργότητα του νερού στα τρόφιμα που έρχονται σε επαφή με τις καθαρισμένες επιφάνειες.
 • Επιφάνειες με κοιλότητες που είναι δύσκολο να καθαριστούν χειρονακτικά και εγκλωβίζονται ρύποι σε μη προσβάσιμα σημεία ή είναι δύσκολο να αποσυναρμολογηθούν ή να μεταφερθούν, η μέθοδος της παγοβολής εφαρμόζεται επί τόπου γρήγορα και στεγνά χωρίς αναμονή και κόπο βοηθώντας στην επανάχρηση του εξοπλισμού.

 

Παρακάτω υπάρχει ένας πίνακας σύγκρισης της παγοβολής με άλλες τυπικές μεθόδους καθαρισμού:

 

Μέθοδοι καθαρισμού Δευτερογενή κατάλοιπα Ηλεκτρικά αγώγιμη Λειαντική Τοξική Αποτέλεσμα
Παγοβολή ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΤΕΛΕΙO
Αμμοβολή ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΛO
Σοδοβολή ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΛO
Υδροβολή ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΡΚΕΤA ΚΑΛO
Χημικά/Διαλύτες ΝΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΜΕΤΡΙO
Εργαλεία χειρός ΟΧΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΡΙO

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα τελευταία χρόνια έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε προσπάθειες για ανάπτυξη εναλλακτικών μεθόδων καθαρισμού με στόχο αφενός μεν τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, αφετέρου δε τη μείωση των κινδύνων για την υγεία των εργαζομένων και κυρίως τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η παγοβολή είναι μια τέτοια μέθοδος η οποία κερδίζει έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία δεκαετία.

Είναι ένας εναλλακτικός τεχνολογικός καινοτόμος καθαρισμός που βοηθά τη βιομηχανία να συνεισφέρει στη διεθνή προσπάθεια οικολογικής συνεισφοράς και προστασίας του περιβάλλοντος.

Παγκοσμίως κάθε χρόνο αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι από μολυσμένα υλικά καθώς και άλλες τοξικές ουσίες μολύνουν δραματικά το περιβάλλον προερχόμενα από τις βιομηχανίες. Ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται σε κατάλοιπα καθαρισμών που αυτό μπορεί να μειωθεί με την χρήση της παγοβολής.

Ο ξηρός πάγος θεωρείται το νέο οικολογικό μέσο καθαρισμού επιφανειών, διότι δεν υπάρχει καμία χημική αντίδραση με επιφανειακά μολύνοντα υλικά (χημικά ουδέτερο).

Την μέθοδο της παγοβολής εγκρίνουν EPA,FDA και USDA ως φιλική προς το περιβάλλον, μη επικίνδυνη, μη τοξική, μη μολυντική και μη εύφλεκτη. Το διοξείδιο του άνθρακα CO2  που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή του ξηρού πάγου διοχετεύεται μέσω της παγοβολής  και πάλι στην ατμόσφαιρα χωρίς κάποια ενδιάμεση χημική επεξεργασία παρά μόνο μηχανική, έτσι λοιπόν είναι απόλυτα οικολογική και ασφαλής μέθοδος καθαρισμού.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

Η FBS Dry Ice Blasting Solutions δεσμεύεται να υλοποιεί έργα και να παρέχει υπηρεσίες παγοβολής σε εναρμόνιση με τα διεθνή πρότυπα και νομοθεσίες που ισχύουν σε θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία καθώς και περιβαλλοντικής διαχείρισης και βιωσιμότητας.

Με αυτό τον τρόπο είμαστε βέβαιοι για τις ικανότητες μας και εγγυόμαστε για την ποιότητα της δουλειάς μας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, διατηρούμε και βελτιώνουμε τις υψηλές προδιαγραφές των υπηρεσιών μας.

Οι χειριστές του μηχανήματος είναι κάτοχοι πιστοποίησης από την DIS Dry Ice Systems GmbH & Co.KG  όσον αφορά την εφαρμογή της μεθόδου της παγοβολής αλλά και γενικές γνώσεις για την χρήση παγοβολής.

Η χρήση μέσων προστασίας κατά την διάρκεια εργασίας αλλά και παραμονής στο χώρο του χώρου εργασίας κρίνεται απαραίτητη, όπως:

 • Κράνος ασφαλείας
 • Γυαλιά προστασίας
 • Παπούτσια ασφαλείας
 • Γάντια ασφαλείας
 • Μάσκες προσώπου
 • Ωτοασπίδες

Επίσης απαραίτητη είναι η χρήση ωτοασπίδων και γυαλιών προστασίας από τους παρευρισκόμενους στο χώρο κατά την εφαρμογή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Στόχος της FBS Dry Ice Blasting Solutions είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων και προσδοκιών των πελατών μας παρέχοντας υπηρεσίες καθαρισμού ποιότητας σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές που υπαγορεύονται από την πολιτική ποιότητας των πιο αναπτυγμένων βιομηχανιών.

Η λειτουργία του συστήματος ποιότητας υποστηρίζεται απόλυτα από τη Διοίκηση της Εταιρείας, η οποία έχει δεσμευτεί για τη διαρκή βελτίωση του και είναι υπεύθυνη για την αποτελεσματικότητα του οικοδομώντας έτσι μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας με τους πελάτες.

Όλοι οι εργαζόμενοι της FBS Dry Ice Blasting Solutions που εμπλέκονται στο σύστημα ποιότητας είναι ενήμεροι για τα καθήκοντα τους και τηρούν τις διαδικασίες που προβλέπονται από αυτό.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Βασική προτεραιότητα και επιδίωξη της FBS Dry Ice Blasting Solutions είναι η ανάπτυξη και εδραίωση ισχυρών δεσμών συνεργασίας με τους συνεργάτες/προμηθευτές της με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πελατών της.

Για το σκοπό αυτό συνάπτει, ανανεώνει και διαμορφώνει συνεχώς νέες συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογίες αιχμής.

 

ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ

Η FBS Dry Ice Blasting Solutions  αποτελεί μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία επιδιώκοντας την επίτευξη μιας διαρκούς συνεργασίας με τους πελάτες της. Ο σεβασμός αλλά και η έγκαιρη, ποιοτική παροχή των υπηρεσιών που αναλαμβάνει έχει εκτιμηθεί από ένα ευρύ φάσμα πελατών οι οποίοι προέρχονται τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από το δημόσιο τομέα της Ελλάδας.


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της Πιστοποίησης και την σπουδαιότητα παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους πελάτες της, η FBS Dry Ice Blasting Solutions έχει πιστοποιηθεί για το  σύστημα διαχείρισης της ποιότητας κατά ISO 9001:2008 από την TÜV HELLAS όσον αφορά την μέθοδο της παγοβολής και ISO 9001:2015 από την K.C.Hellas όσον αφορά υπηρεσίες καθαρισμού επιφανειών ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και τεχνικών έργων με την μέθοδο της παγοβολής, μεταλλοβολής, αμμοβολής και ψηγματοβολής .

Η FBS Dry Ice Blasting Solutions διαθέτει έμπειρους και εκπαιδευμένους τεχνικούς-χειριστές κατόχων πιστοποίησης (Certificate) όσον αφορά την εφαρμογή της μεθόδου της παγοβολής έτοιμους να δώσουν την καλύτερη δυνατή λύση και συμβουλή για έναν αποτελεσματικό, γρήγορο και οικολογικό τρόπο καθαρισμού με παγοβολή.

     

αρχείο λήψης αρχείο λήψης (1) Πώληση μηχανημάτων παγοβολής

Click on for Presentation video      

 

Click on for    FBS official flyer

 

social-facebook-button-blue-icon YouTube-icon App-dropbox-icon images αρχείο λήψης linkedin-icon-logo-FBADE03110-seeklogo.com

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας:

Βόλτσος Νικόλαος
FBS IKE (Dry Ice Blasting Dpt.)
Project Manager/Supervisor
Tel +30 2310 461877
Mobile +30 6988091739
Fax +30 2310 461872
Email: nikos.voltsos@fbservices.gr
web:www.fbservices.gr